Kosten van een telefooncentrale

Uw keuze bij het vinden van de juiste leverancier hangt mede af van de kosten van een telefooncentrale. Er komt nog heel wat kijken bij het implanteren van een dergelijk systeem. Naast het bepalen van het type telefooncentrale dient u bovenop de aanschafkosten ook een duidelijk beeld te krijgen van alle extra’s, zoals het aantal toestellen en de verschillende modellen daarin. Bovendien dient u rekening te houden met kosten voor het installeren en het operationeel maken van het nieuwe telefoonsysteem. Tenslotte zijn er natuurlijk nog de gesprekskosten zelf.

Stappenplan

Goed om te weten
Het type telefooncentrale en het aantal toestellen neemt bijna de helft van de investering in beslag!

Met het dit stappenplan kunt u inzicht krijgen in de toekomstige kosten van een telefooncentrale:

  • Stap 1: Hoe wilt u bereikbaar zijn en welke eisen en wensen wilt u aan uw nieuwe telefooncentrale stellen. Wilt u 1 telefoonnummer, waarbij de telefoniste de klant doorverbindt of geeft u de voorkeur aan een telefooncentrale met doorkiesnummers met een eventuele callcenterfunctionaliteit?
  • Stap 2: Welk type telefooncentrale wenst u en met hoeveel toestellen? Goed om te weten, want dit neemt bijna de helft van de investering in beslag. Worden het toestellen met of zonder display, eenvoudige toestellen of toestellen met een groter display met meerdere functietoetsen? En misschien ook nog draadloze toestellen voor belangrijke medewerkers die altijd goed bereikbaar moeten zijn? Kortom; allemaal factoren die meewegen in de kosten van een telefooncentrale.
  • Stap 3: Sta stil bij het aantal telefoonlijnen; over hoeveel netlijnen komen de gesprekken binnen en over welke vindt er extern contact plaats? Bij een ISDN telefooncentrale geeft het getal dat achter de telefoonlijnen wordt aangegeven het aantal beschikbare inkomende en uitgaande lijnen aan. En met de nieuwste technieken, zoals bij VoIP netlijnen wordt gebeld via bestaande data- en/of internetverbindingen.
  • Stap 4: Bij deze stap dient u voor uzelf te bepalen welk soort telefooncentrale het beste aansluit met betrekking tot uw situatie. Wilt u een telefooncentrale kopen of gebruik gaan maken van een IP telefooncentrale.
  • Stap 5: Nu kunt u de besluitvorming bespoedigen door onze vragenlijst in te vullen en te verzenden. Het is niet alleen gratis en geheel vrijblijvend, maar u wordt ook nog eens snel en gemakkelijk in contact gebracht met de meest geschikte leverancier.

Kosten van een telefooncentrale helder krijgen

Met bovenstaande tabel een vereenvoudigd overzicht van het stappenplan. Als aankoopgids van telefooncentrales bieden wij u graag een helpende hand bij het helder krijgen van de kosten van een telefooncentrale.

Kiest u voor een Siemens telefooncentrale of kiest u liever een telefooncentrale van KPN of wordt het toch een Tiptel telefooncentrale? Hoe dan ook, welke telefoonoplossing het ook uiteindelijk wordt, met het invullen van de offerte zet u in ieder geval een eerste stap in de goede richting!

Informatief.

Comments are closed.