Analoge telefooncentrale

Naast de veel in gebruik genomen IP telefooncentrales, kunt u nog steeds voor de analoge telefooncentrale kiezen. Waarom het in het bedrijfsleven steeds minder voorkomt, ligt voornamelijk aan de geluidsweergave. De geluidskwaliteit is mindere dan bij digitale telefonie. De authentieke analoge telefooncentrale wordt eigenlijk alleen nog maar privé gebruikt. Toch bieden bijna alle telecombedrijven, zoals KPN, Siemens en Philips deze centrales nog steeds aan. Ook Tiptel beschikt over meerdere telefooncentrales:

TIPTEL 1/8 + FAX + CLIP – DTMF

Goed om te weten
Bijna alle telecombedrijven verkopen analoge telefooncentrales!

Deze analoge telefooncentrale ondersteunt de functie ‘nummer weergave’, welke in het display verschijnt van het aangesloten toestel. Wel dient dit toestel ondersteund te worden door KPN. Te gebruiken voor zowel zakelijk als particulier. U beschikt over 1 buitenlijn en 8 analoge aansluitingen voor een toestel met nummerweergave. Met de geïntegreerde faxselector kunt u non-stop faxen ontvangen, waarbij geen tweede netlijn voor nodig is.

TIPTEL 2/8 + CLIP DTMF

Dit type analoge telefooncentrale werkt volgens hetzelfde principe. Ook hier verschijnt de nummerweergave in elk display. De nummerweergave werkt overigens alleen met DMTF Vaste-net van KPN (KPN Experia Box). Het verschil met de vorige telefooncentrale is dat er 2 buitenlijnen met 8 analoge aansluitingen zijn. Bovendien kunt u deze centrale uitrusten met een aantal comfortfuncties die vroeger slechts enkel voorbehouden waren aan grote telefooncentrales, voor het optimaliseren van uw interne en externe communicatie.

TIPTEL 1/8 + CLIP – FSK

Het enige verschil met de eerstgenoemde telefooncentrale is dat de nummerweergave alleen wordt ondersteund door FSK, van onder andere UPC en bepaalde kabelmodems. Alle overige kenmerken zijn hetzelfde. In dit geval met 1 buitenlijn en 8 analoge telefoonaansluitingen.

TIPTEL 2/8 + CLIP FSK

Alleen ondersteuning door FSK. Voor al het overige gelden dezelfde eigenschappen, maar nu met 2 buitenlijnen en 8 analoge aansluitingen.

Overige analoge telefooncentrales

Ook bij Siemens, Panasonic, Phonesonic, Ranex, Samsung en KPN kunt u nog terecht voor een analoge telefooncentrale. Een van de bekendere soorten van KPN zijn de Homevox, in verschillende uitvoeringen, waarbij het aantal netlijnen en binnenlijnen kunnen variëren. Bij Panasonic zijn de telefooncentrales bijvoorbeeld allemaal standaard uitgevoerd met ISDN-aansluitingen, maar met de juiste uitbreidingskaart kunnen deze centrales weer omgebouwd worden tot een analoge centrale. Ook bestaan er analoge PBX telefooncentrales, waarbij analoog en digitaal samengaan.

Soorten telefooncentrales Tags : .

Comments are closed.