VoIP aanbieders

Een overzicht vinden van het aantal VoIP aanbieders in Nederland en wat ze eventueel voor u kunnen betekenen, blijkt voor veel bedrijven in het MKB geen eenvoudige opgave. Welke VoIP provider is het meest geschikt? Door een offerte aan te vragen via onze aankoopgids bespaart u zichzelf de nodige moeite. Zaken als: zijn er meerdere locaties met elkaar te verbinden, het type toestel, wat voor een soort voicemail systeem, vragen over mogelijke doorschakelingen en de mogelijkheid tot thuiswerken; het zijn allemaal factoren die uw uiteindelijke keuze zullen bepalen. Ook het imago van de VoIP aanbieders zelf weegt mee in uw beslissing.

Voordelen van VoIP

Goed om te weten
De kosten van het onderling telefonieverkeer met VoIP zijn nihil
  • Bij VoIP is er in veel gevallen geen extra bekabeling nodig, omdat VoIP toestellen functioneren over bestaande datanetwerken. Bij veel kantoren beschikt men al over de zogenaamde CAT-bekabeling. Deze is uitstekend geschikt voor VoIP telefonie, waarbij zelfs de switches en routers van de aanwezige infrastructuur van uw computersysteem gebruikt kunnen worden.
  • Nog een voordeel wanneer u VoIP aanbieders inschakelt, is de enorme kostenbesparing op telefonieverkeer, welke via goedkope datanetwerken zal verlopen. Erg voordelig wordt het pas wanneer telefoonverkeer plaatsvindt tussen de locaties onderling, omdat alle vestigingen bij dezelfde provider kunnen worden aangesloten. Het enige waar u voor moet zorgen is dat uw nieuwe hardware op orde is. Vindt u de investeringskosten te hoog, dan kunt u ook nog kiezen voor een tussenoplossing door een koppeling te maken tussen het bestaande PBX en VoIP netwerk.
  • VoIP aanbieders kunnen tegenwoordig ook voor een zeer goede gesprekskwaliteit zorgen. De spraakkwaliteit van VoIP is opmerkelijk goed. Wel is er een snelle internet- of netwerkverbinding nodig met het juist te hanteren protocol aangaande de technische implementatie van apparatuur, verbinding en servers.
  • De integratie met overige computersystemen is ook een zeer groot voordeel. Door allerlei extra mogelijkheden kan de zogenaamde ‘workflow’ sterk worden verbeterd. Ook is het vaak mogelijk om gesprekken in een geluidsbestand op te slaan; handig ter controle, verificatie of om tot kwaliteitsverbetering te komen. Bovendien zijn tussen het PBX netwerk en een ander databasesysteem praktisch alle denkbare koppelingen mogelijk.
  • VoIP werkt onafhankelijk en is niet gebonden aan één locatie. U kunt dezelfde telefoon op een ander netwerk of internetverbinding aansluiten met behoud van hetzelfde nummer. Ook tijdens een zakenreis, thuis en intern bellen met collega’s; overal kunt u inloggen.

Overzicht VoIP aanbieders

Alleen al in Nederland kunt u bij een redelijk aantal VoIP aanbieders aankloppen, zoals: 4allbusiness, Aproxius, Axeos, Belcentrale, CallVoip Telefonie, Infopact, Qfast Telecom, Tele2, Virtual PBX en Voip Planet.

Informatief Tags : .

Comments are closed.